Carlo geeft les aan de universiteit in Creative Writing. Margherita heeft een eigen makelaarskantoor. Op een dag wordt Carlo in de toiletten betrapt met zijn studente Sofia. Allebei ontkennen ze dat er iets is gebeurd. Dit ‘misverstand’ veroorzaakt een soort kettingreactie in de relatie tussen Carlo en Margherita. Margherita fantaseert over haar fysiotherapeut Andrea, Sofia stopt met haar studie, Andrea heeft weer zo zijn eigen problemen.

Elk personage in dit boek is bezig met het thema trouw. Missiroli belicht het concept van alle kanten aan de hand van de complexe, steeds veranderende verhoudingen tussen de personages. Wat is trouw? Wanneer ben je trouw aan jezelf? En wanneer aan een ander? In hoeverre zijn die vormen van trouw met elkaar te rijmen? Kan ontrouw betekenen dat je juist trouw bent aan jezelf?

Doordat het perspectief voortdurend tussen de vijf personages verspringt, soms zelfs binnen de alinea, word je als lezer gedwongen het ‘misverstand’ vanuit verschillende invalshoeken te beoordelen.
Voer voor discussie!

Op Netflix is de zesdelige tv-serie, gebaseerd op het boek, te zien. Maar… eerst lezen, dan pas kijken!